ARTİSTİK BUZ PATENİ

Evgenia Medvedeva eski antrenörü Eteri Tutberidze’ye geri döndü

Posted in Haberler by ursuspolaris on 17/09/2020

Medvedeva Tutberizde’den ayrıldı

Rusya’nın Avrupa ve Dünya şampiyonu patencisi Evgenia Medvedeva, iki yıl önce birlikte çalışmaya son verdiği antrenörü Eteri Tutberidze’ye geri döndüğünü açıkladı.

Medvedeva, Mayıs 2018’de Tutberidze’den ayrılmış ve Kanada’nın Dünya çapındaki antrenörü Brian Orser ile çalışmaya başlamıştı. Bu ayrılık, Medvedeva’nın 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatlarında, Tutberidze’nin diğer öğrencisi Alina Zagitova’ya geçilerek ikinci olmasından üç ay sonra meydana gelmişti.

Medvedeva, Brian Orser’ın önderliğinde 2019 Dünya Şampiyonasında üçüncü olmuş ancak o tarihten sonra yeni yetişen ve dörtlü atlayışlar yapan genç Rus rakipleri karşısında zorlanmıştı.

.

.

Medvedeva, Covid-19 salgını nedeniyle son aylarda Kanada’da Brian Orser ile çalışamıyordu. Rus patenci, Orser’ın bu değişikliğe karşı çıkmadığını belirtti.

Medvedeva, Rusya Buz Pateni Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Brian’a anlayışı ve beni çalıştırdığı için şükranlarımı iletiyorum. Bugün Eteri Georgievna (Tutberidze) ile çalışmaya başladım. Beraber çalışacağız ve mümkün olan en iyi sonuçları alacağız” dedi.

20 yaşındaki patenci, Rus devlet televizyonuna yaptığı açıklamada da, “Brian ile hâlâ yakın ve sıcak bir ilişkimiz var. Aramızda herhangi bir anlaşmazlık yok” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Tutberidze’nin öğrencisi iken iki kez Dünya şampiyonu ve Kış Olimpiyatları ikincisi olan Medvedeva’nın geri dönüşü Rus paten camiasından olumlu karşılandı.

.

2018 Kış Olimpiyatlarında altın ve gümüş madalya kazanan Alina Zagitova ve Evgenia Medvedeva, antrenörleri Eteri Turberidze ile görülüyor (23 Şubat 2018)

.

2014 Soçi Kış Olimpiyatlarında Çiftlerde şampiyon olan Maxim Trankov, RIA ajansına yaptığı açıklamada, “Zhenya’nın (Medvedeva) geri dönüşünün doğru ve akıllıca bir karar olduğunu düşünüyorum. Büyük bir antrenörle büyük bir patencinin yeniden bir araya gelmesi şahane bir şey…” dedi.

Moskova’da 19 Kasım 1999’da doğan Medvedeva, Tutberidze’nin önderliğinde 2016 ve 2017’de Avrupa ve Dünya şampiyonu, 2018’de Avrupa ikincisi, 2018 Kış Olimpiyatlarında ikinci, Orser döneminde de 2019’da Dünya üçüncüsü olmuştu.

DERECELERİ:

.

.

.

.

.

Yorum bırakın