ARTİSTİK BUZ PATENİ

2023 NHK Trophy

Posted in Yarışmalar by ursuspolaris on 24/11/2023

Sonuçlar için tıklayınız – Videolar / Erkekler: kısaserbest / Kadınlar: kısaserbest / Çiftler: kısaserbest / Buz Dansı: ritmserbest /

2023/2024 ISU Grand Prix sezonunun altıncı ve son yarışması olan NHK Trophy Japonya’nın Osaka kentinde 24 – 25 Kasım 2023 günlerinde yapıldı. Böylece finale katılacak bütün sporcular belirlenmiş oldu.

Erkeklerde, Japon Yuma Kagiyama birinci (288,39), Japon Shoma Uno ikinci (286,55), İsviçreli Lukas Britschgi üçüncü (254,60) oldu.

Kadınlarda, Amerikalı Ava Marie Ziegler birinci (200,50), Amerikalı Lindsay Thorngren ikinci (198,73), Belçikalı Nina Pinzarrone üçüncü (194,66) sırayı aldı.

Çiftlerde, Alman Minerva Fabienne Hase/Nikita Volodin birinciliği (202,51), İtalyan Lucrezia Beccari/Matteo Guarise ikinciliği (190,31), İtalyan Rebecca Ghilardi/Filippo Ambrosini üçüncülüğü (186,47) elde etti.

Buz Dansında, İngiliz Lilah Fear/Lewis Gibson altın (215,19), İtalyan Charlene Guignard/Marco Fabbri gümüş, (214,56), Litvanyalı Allison Reed/Saulius Ambrulevicius bronz (196,86) madalya kazandı.

.

.

ERKEKLER

Japon Yuma Kagiyama NHK Trophy’de takım arkadaşı ve iki kez Dünya Şampiyonu olan Shoma Uno’ya karşı kazandığı az farklı galibiyetin tadını çıkarırken, İsviçreli Lukas Britschgi üçüncü olarak, ISU Grand Prix’de ilk kaz madalya sahibi oldu.

2022 Kış Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan Kagiyama, sakatlığı nedeniyle geçen sezonda pek yarışamamıştı. Japon patenci, başarılı geri dönüşünü kendi sahasında altın madalya alarak sürdürdü.

Uno ilk ISU Grand Prix yarışmasında olduğu gibi gümüş madalyayla yetindi, ancak her iki patenci de ISU Grand Prix Finaline katılmaya hak kazandı. İsviçreli Lukas Britschgi ilk ISU Grand Prix madalyası olan bronz madalyayı kazandı.

.

Yuma Kagiyama

.

Kısa programda birinci, serbest programda ikinci olan Japon Yuma Kagiyama, genel sıralamada birinciliği korudu ve altın madalya kazandı.

Kagiyama, “Rain, In Your Black Eyes” üzerine hazırlana serbest programında etkileyici bir performans sergiledi. Dörtlü Salchow ve dörtlü toeloop-Euler-ikili Salchow bağlantılı atlayışıyla programını açan Kagiyama, üçlü Rittberger, üçlü Axel-ikili Axel atlayış dizisi yaptı, ancak Japon patenci, diğer üçlü Axel atlayışında buza çakıldı. Hemen toparlanmayı beceren Kagiyama, iki üçlü atlayış daha ve zorluk derecesi dört olarak belirlenen dönüşler ve adım dizileri yaptı. İki kez Dünya ikincisi olan patenci, 182.88 ile bu sezon en iyi kişisel serbest program puanını aldı.

.

Yuma Kagiyama’nın antrenörlerinden biri de eski Avrupa ve Dünya şampiyonu İtalya patenci Carolina Kostner

.

Teknik değerlendirmede elementlerin toplam temel değeri olan 76,55 üzerinden 93,27 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 90,61 puan alan Kagiyama, 1 ceza puanı (düşme) kesilmesinden sonra toplam 182,88 bölüm puanıyla serbest programda ikinci oldu. Kısa (45,80 üzerinden 59,75 + 45,76 = 105,51 puan) ve serbest program sonunda toplam 288,39 puan alan Kagiyama, genel sıralamada birinciliği muhafaza etti ve altın madalya kazandı.

20 yaşındaki Kagiyama, “Piste en son ben çıktım. Bu yüzden gergindim ama buz üzerinde yapmam gereken her şeyi yaptım. Üçlü Axel ile ilgili olarak, bu teknik bir sorundu. Bu yüzden tekrar çalışacağım ve bir dahaki sefere daha iyisini yapacağım. Programın ilk yarısı gerçekten çok iyi geçti; müziğin çok iyi hissettim. Şimdi Grand Prix Finalini dört gözle bekliyorum” dedi.

Kısa programda ikinci, serbest programda birinci olan Japon Shoma Uno, genel sıralamada ikincili sırada kaldı ve gümüş madalya kazandı.

“Timelapse” ve “Spiegel im Spiegel” eşliğinde serbest programını sunan Uno da mükemmel bir performans sergiledi. İki kez Olimpiyat madalyası kazanan Uno, dört dörtlü atlayış yaptı, ancak bunların hepsi biraz eksik tur oldu. Uno, iki üçlü Axel attı ve zorluk seviyesi dört olarak değerlendirilen iki dönüş ve adım dizisi icra etti.

.

Shoma Uno

.

Teknik değerlendirmede elementlerin toplam temel değeri olan 85,38 üzerinden 94,94 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 92,41 puan alan Uno, 1 ceza puanı (süre ihlali) kesilmesinden sonra toplam 186,33 bölüm puanıyla serbest programda birinci oldu. Kısa (45,86 üzerinden 52,31 + 46,99 = 100,20 puan) ve serbest program sonunda toplam 286,55 puan elde eden Uno, genel sıralamada ikinci sıraya yerleşti gümüş madalya kazandı.

Uno, “Genel olarak performansım mükemmeldi. Kendimi iyi hissediyorum. Program harikaydı” dedi.

Kısa ve serbest programda üçüncü olan İsviçreli Lukas Britschgi bronz madalya kazandı.

Afrika temalı programıyla seyirciyi coşturan Britschgi, iki dörtlü toeloop ile ikisi üçlü Axel olmak üzere beş üçlü atlayış yaptı. 2023 Avrupa bronz madalya sahibi Britschgi, 2007’de Stéphane Lambiel ve Sarah Meier’in gümüş madalya almasından bu yana ISU Grand Prix2dsew madalya kazanan ilk İsviçreli patenci oldu.

Teknik değerlendirmede elementlerin toplam temel değeri olan 74,95 üzerinden 85,66 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 82,52 puan Britschgi, toplam 168,18 bölüm puanıyla serbest programda üçüncü oldu. Kısa (38,89 üzerinden 45,02 + 41,40 = 86,42 puan) ve serbest program sonunda toplam 254,60 puan alan Britschgi, genel sıralamada üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

.

Lukas Britschgi

.

Britschgi, “Bugünkü kayışımdan ve şeref kürsüsünde olmaktan çok mutluyum. Bu benim Grand Prix’deki ilk madalyam ve NHK’daki bu madalyayı kazanmak inanılmaz bir duygu! inanılmaz bir yarışma oldu. Geçen sezon Avrupa Şampiyonasında bronz madalya kazandığımdan beri beklentiler daha yüksek. Benim beklentilerim de daha yüksek tabii.  Genel olarak bu çok hoş bir duygu. Biraz daha fazla ilgi görüyorum ve Shoma ve Yuma gibi muhteşem patencilerle birlikte kayma onuruna sahibim” dedi.

Gürcü Nika Egadze dördüncü (237,34), Amerikalı Camden Pulkinen beşinci (229,32),  İtalyan Gabriele Frangipani altıncı (227,15) oldu.

Kagiyama iki müsabakasından bir altın ve bir bronz madalya ile finale yükselirken (26 puan), Uno iki gümüş madalya ile finale yükseldi. Britschgi’nin 20 puanı var ama bu puan finale çıkmak için yeterli değil!

ERKEKLER SIRALAMASI

.

.

KADINLAR

Amerikalı Ava Marie Ziegler, birçok sıralama değişikliğinin olduğu heyecan verici bir yarışmada beşincilikten zirveye çıkarken, takım arkadaşı Lindsay Thorngren gümüş, Belçikalı Nina Pinzarrone bronz madalya kazandı.

Kısa programda beşinci, serbest programda birinci olan Amerikalı Ava Marie Ziegler, genel sıralamada birinciliğe yükseldi ve altın madalya kazandı.

Christina Aguilera’nın “Liberation” ve “Bound to You” şarkıları üzerine hazırlanan kısa programında üçlü flip-ikili Axel-ikili Axel atlayış dizisi ile altı üçlü atlayış yaptı. Dönüşleri ve adım dizilerinin zorluk derecesi dört olarak değerlendirilen Amerikalı patenci, 138,46 ile en iyi kişisel serbest program puanını aldı ve toplamda 200,50 puan elde ederek, spor hayatında ilk kez 200 puan barajını aştı.

.

Ava Marie Ziegler

.

Teknik değerlendirmede elementlerinin toplam temel değeri olan 63,44 üzerinden 74,97 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 63,49 puan alan Ziegler, toplam 138,46 bölüm puanıyla serbest programda birinci oldu. Kısa (30,59 üzerinden 32,19 + 29,85 = 62,04 puan) ve serbest program sonunda toplam 200,50 puan alan Ziegler, genel sıralamada birinciliğe çıktı ve altın madalya kazandı.

Ziegler, yarışmadan sonra şöyle konuştu:

“Dünkü (kısa program) beşinciliğimi beni motive etmek için kullandım çünkü daha iyisini yapabileceğimi biliyordum. Bunu gerçekten bugün olabileceğimin en iyisi olmak için kullandım. Antrenmanda yapabildiğim her şeyi yapmak ve herkese bunu yapabileceğimi, tutarlı ve hatasız olabileceğimi göstermek olan planıma sadık kaldım. Bu sonuç, kesinlikle kendime olan güvenime katkı yaptı. Diğer yarışmalara giderken alçakgönüllü olacağım ama bunu bir dahaki sefere kendimi daha iyi hale getirmek için kullanacağım ve bugün yaptığımın üzerine koymaya devam edeceğim.”

Kısa programda birinci, serbest programda üçüncü olan Amerikalı Lindsay Thorngren, genel sıralamada ikinciliğe yerleşti ve gümüş madalya kazandı.

Thorngren, “Twilight” eşliğinde sunduğu kısa programında üçlü Lutz-üçlü toeloop bağlantılı atlayışı ve üç hatasız üçlü atlayış yaptı, ancak ikili Salchow’da düştü. Kısa programın lideri patencinin dönüşleri ve adım dizilerinin zorluk derecesi dört olarak belirlendi. Amerikalı patenci, 129,80 ile en iyi kişisel serbest program puanını elde etti. 17 yaşındaki sporcu, ISU Grand Prix’de ilk kez altın madalya kazandı. 

.

Lindsay Thorngren

.

Teknik değerlendirmede elementlerinin toplam temel değeri olan 40,33 üzerinden 68,01 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 63,79 puan alan Thorngren, 2 ceza puanı (düşme ve süre ihlali) kesilmesinden sonra toplam 129,80 bölüm puanıyla serbest programda üçüncü oldu. Kısa (32,53 üzerinden 38,74 + 31,19 – 1 (süre ihlali) = 68,93 puan) ve serbest program sonunda toplam 198,73 puan elde eden Thorngren, genel sıralamada ikinciliğe oturdu ve gümüş madalya kazandı.

Thorngren, “Daha iyisini yapabileceğimi biliyorum ama burada gösterdiğim performanstan ve edindiğim deneyimden gerçekten çok memnunum. Bunun, ilerlememe yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi.

Sakatlığın üstesinden gelmek zorunda kaldığını söyleyen Thorngren, “Kısa program antrenmanından önce bileğimi burktum ve ekibimin yardımıyla üstesinden gelebildim, benim için yaptıkları her şey için gerçekten, gerçekten, gerçekten minnettarım çünkü onlar olmadan kısa programın üstesinden gelemezdim” diye konuştu.

Kısa ve serbest programda ikinci olan Belçikalı Nina Pinzarrone, genel sıralamada üçüncülüğe indi ve bronz madalya kazandı.

Pinzarrone, “Spartacus” üzerine oluşturulan serbest programında dört hatasız üçlü ve zor dönüşler ile adım dizileriyle bezeli sağlam bir performans sergiledi. Belçikalı patencinin üç üçlü atlayışı ve bir ikili Axel’ı eksik tur olarak kabul edildi.

.

Nina Pinzarrone

.

Teknik değerlendirmede elementlerinin toplam temel değeri olan 60,82 üzerinden 67,54 63,68 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 63,68 puan alan Pinzarrone, toplam 131,22 bölüm puanıyla serbest programda ikinci oldu. Kısa (29,91 üzerinden 33,38 + 30,16 = 63,44 puan) ve serbest program sonunda toplam 194, 66 puan alan Pinzarrone, genel sıralamada üçüncülüğe indi ve bronz madalya kazandı.

Pinzarrone, “Bu Grand Prix için genel olarak çok mutluyum. Ayrıca ilk iki Grand Prix yarışmamda madalya elde ettiğim ve Grand Prix Finaline katılmaya hak kazandığım için de çok mutluyum. Başlangıçta bu yıl bunun olacağını asla düşünemezdim. Çok heyecanlı ve çok mutluyum” dedi.

2023 Dünya gümüş madalya sahibi Güney Koreli Haein Lee, Fransa’da olduğu gibi dördüncü (188,95 puan), Japon Yuna Aoki beşinci (184,46), 2023 Avrupa Şampiyonu Gürcü Anastasiia Gubanova altıncı (184,32) oldu.

Sakatlığı nedeniyle ilk ISU Grand Prix yarışmasını kaçıran 2022 ISU Grand Prix Finali Şampiyonu Japon Mai Mihara, bazı atlayışlarda zorlanarak sekizinci (172,64) oldu.

 Sadece Pinzarrone iki etkinlikte aldığı gümüş ve bronz madalyalarla Grand Prix Finaline katılmaya hak kazandı (24 puan). Ziegler başka bir Grand Prix’ye katılamadı ve Thorngren Skate Canada’da beşinci oldu (20 puan).

KADINLAR SIRALAMASI

.

.

ÇİFTLER

Alman Minerva Fabienne Hase/Nikita Volodin (GER), altın madalya kazanırken, İtalyanlar Lucrezia Beccari/Matteo Guarise ve Rebecca Ghilardi/Filippo Ambrosini gümüş ve bronz madalya elde etti.

Kısa ve serbest programda birinci olan Alman Minerva Fabienne Hase/Nikita Volodin altın madalya kazandı.

Kısa programın lideri Hase/Volodin çifti, en son sırada piste çıktı. Alman ikili, “The Path of Silence” ve “The Power of Mind” üzerine hazırlanan serbest programında mükemmel bir performans sergiledi. Grand Prix Espoo Şampiyonu çifti, üçlü burgu ile açılışı yaptıktan sonra üçlü toeloop-ikili Axel-ikili Axel atlayış dizisi fırlatmalı üçlü Rittberger ve fırlatmalı üçlü Salchow ile devam etti. Etkileyici kaldırışları ve çiftler bağlantılı dönüşlerinin zorluk derecesi dört olarak belirlendi. ikilinin Performansındaki tek aksaklık, Hase’nin yan yana üçlü Salchow’yu ikili yapması oldu. Alman ikili, 135,28 en iyi kişisel serbest program puanını aldı.

.

Minerva Fabienne Hase & Nikita Volodin

.

Teknik değerlendirmede elementlerin toplam temel değeri olan 57,80 üzerinden 70,73 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 64,55 puan alan Hase/Volodin çifti, toplam 135,28 bölüm puanıyla serbest programda birinci oldu. Kısa (30,70 üzerinden 36,68 + 30,55 = 67,23 puan) ve serbest program sonunda toplam 202,51 puan alan Hase/Volodin ikilisi, genel sıralamada birinci oldu ve altın madalya kazandı.

Hase, “Geçen hafta Espoo’dakinden çok daha iyi kaydık ve başarmak istediğimiz de buydu. İlk kez 200 puan barajını aştık. Grand Prix Finaline ulaştığımız için gerçekten çok mutluyuz. Bu, bizim için büyük bir onur çünkü bu sadece dünyanın en iyileri için. Zorlamaya devam etmek, kaçırdığımız puanları alabilmek istiyoruz. Ben Salchow’da hata yaptım. Bunu gidermek ve Pekin için mümkün olan en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz” dedi.

Kısa ve serbest programda ikinci olan İtalyan Lucrezia Beccari/Matteo Guarise gümüş madalya kazandı.

Beccari/Guarise çifti, “Cats” üzerine hazırlanan serbest programında üçlü burgu, üçlü toeloop-birli Axel-ikili Axel atlayış dizisi ve fırlatmalı üçlü Rittberger yaptı. iki kaldırışım zorluk derecesi dört olarak değerlendirildi. Guarise, üçlü Salchow atlayışında dengesini sağlamak için elini buza değindirmek zorunda kaldı ve bir kaldırışı da iptal etmek zorunda kaldı.

.

Lucrezia Beccari & Matteo Guarise

.

Teknik değerlendirmede elementlerin toplam temel değeri olan 55,54 üzerinden 61,94 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 61,60 puan alan Beccari/Guarise ikilisi, toplam 123,54 bölüm puanıyla serbest programda ikinci oldu. Kısa (30,40 üzerinden 36,42 + 30,35 = 66,77 puan) ve serbest program sonunda toplam 190,31 puan elde eden Beccari/Guarise çifti, genel sıralamada ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Beccari, “Madalya için çok mutluyuz. Programda bazı hatalar yaptık ama özellikle programın ilk bölümü için mutluyuz. Skate Canada’dan sonra ilk bölüm üzerinde çok çalıştık” dedi. Guarise de “Zordu bir yarışmaydı. Hata yaparak kaydık. Ama ilk Grand Prix sezonumuzdu. Yine de çok iyiydik. Bakalım bundan sonra ne olacak?” diye konuştu.

Kısa program dördüncü, serbest programda üçüncü olan İtalyan Rebecca Ghilardi/Filippo Ambrosini, genel sıralamada üçüncülüğe çıktı ve bronz madalya kazandı.

Ghilardi/Ambrosini tutkulu “Dracula” programlarında ikili Axel-birli Axel-birli Axel atlayış dizisi, fırlatmalı üçlü Lutz ve fırlatmalı Rittberger ile zor kaldırışlar. Ghilardi, üçlü Salchow’yu eksik tur döndü.

.

.

Teknik değerlendirmede elementlerin toplam temel değeri olan 57,24 63,71 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 59,78 puan alan Ghilardi/Ambrosini ikilisi, toplam 123,49 bölüm puanıyla serbest programda üçüncü oldu. Kısa (29,44 üzerinden 32,58 + 30,40 = 62,98 puan) ve serbest program sonunda toplam 186,47 puan alan Ghilardi/Ambrosini çifti, genel sıralamada üçüncülüğe çıktı ve bronz madalya kazandı.

Ghilardi, “Grand Prix Finaline tekrar ulaştığımız için mutluyuz. Çin’den sonra Japonya’da kaldık ve Uji’de harika zaman geçirdik ama şimdi eve dönüyoruz ve sonra Çin’e geri geliyoruz. Bazı unsurları geliştirmeye çalışmalıyız ve bazı seviyelerin düzeltilmesi gerekiyor. Final için elimizden gelen en iyi şekilde hazırlanacağız” dedi.

Avustralyalı Anastasia Golubeva/Hektor Giotopoulos Moore dördüncü (185,39), Hollandalı Daria Danilova/Michel Tsiba beşinci (177,54), Amerikalı Chelsea Liu/Balazs Nagy altıncı (172,60) oldu.

Hase/Volodin iki galibiyet ve maksimum 30 puanla ISU Grand Prix Finaline katılmaya hak kazandı. Ghilardi/Ambrosini bir ikincilik ve üçüncülükle (24 puan) Finalde yer aldı. Beccari/Guarise de 24 puanda kaldı ancak eşitlik bozma sonucunda final hakkını kaybetti.

ÇİFTLER SIRALAMASI

.

.

BUZ DANSI

2023 Avrupa gümüş madalya sahibi İngiliz Lilah Fear/Lewis Gibson, 2023 Avrupa Şampiyonu Charlene Guignard/Marco Fabbri’yi geçerek altın madalya kazandı. Litvanya’dan Allison Reed/Saulius Ambruvelicius da bronz madalya elde etti.

Ritm dansta ikinci, serbest dansta birinci olan İngiliz Lilah Fear/Lewis Gibson, genel sıralamada birinciliğe yükseldi ve altın madalya kazandı.

Fear/Gibson “Rocky” eşliğinde sunduğu serbest dansında güçlü bir performans sergiledi ve twizzle adım dizileri, kaldırışlar ve dans dönüşünün zorluk seviyesi dört üzerinden değerlendirildi. İngiltere şampiyonu çift, 130,26 ile en iyi kişisel serbest dans puanını aldı.

Teknik değerlendirmede elementlerinin toplam temel değeri olan 47,17 üzerinden 73,98 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 56,28 puan alan Fear/Gibson çifti, toplam 130,26 bölüm puanıyla serbest dansta birinci oldu. Ritm (31,69 üzerinden 48,44+ 36,49 = 84,93 puan) ve serbest dans sonunda toplam 215,19 puan alan Fear/Gibson ikilisi, genel sıralamada birinciliğe çıktı ve altın madalya kazandı.

Gibson, “Bu gerçekten de bir rüyanın gerçekleşmesi gibi bir his. Elbette buz pateninde geçirdiğimiz yıllar boyunca ilerlemek ve yükselmek için antrenman yapıyoruz. Sonunda bir Grand Prix kazanmak her şey demek ve bu çok heyecan verici. Bunu şu anda kelimelere dökemiyorum” dedi. Fear de “Lewis ve ben mutluluktan havalara uçuyoruz. Çok tatmin edici bir performanstı. Seyirci çok misafirperver ve canlıydı. Hâlâ heyecandan titriyoruz” diye konuştu.

.

Lilah Fear & Lewis Gibson

.

Ritm dansta birinci, serbest dansta ikinci olan İtalyan Charlene Guignard/Marco Fabbri, genel sıralamada ikinciliğe düştü ve gümüş madalya kazandı.

Guignard/Fabbri çifti, “The Theory of Everything” şarkısı üzerine hazırlanan serbest dansında hatasız ve zarif performansıyla göz doldurdu. 2023 Avrupa Şampiyonu ikili, karmaşık adım dizileri ve güzel kaldırışlar sergiledi ve dört elementin zorluk derecesi dört olarak değerlendirildi. Grand Prix de France Şampiyonları 129,29 ile bu sezon en iyi kişisel serbest dans puanını elde etti.

Teknik değerlendirmede elementlerinin toplam temel değeri olan 48,79 üzerinden 72,87 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 56,42 puan alan Guignard/Fabbri ikilisi, toplam 129,29 bölüm puanıyla serbest dansta ikinci oldu. Ritm (30,57 üzerinden 47,99 + 37,28 = 85,27 puan) ve serbest dans sonunda toplam 214,56 puan elde eden Guignard/Fabbri, çifti, genel sıralamada ikinciliğe indi ve gümüş madalya kazandı.

Fabbri, “Bu karışık bir duygu. İyi kaydığımızı biliyoruz. Buraya gelmeden önce hedeflediğimiz performans temelde buydu. Elbette birkaç şey, küçük detaylar istediğimiz gibi değildi. Öte yandan, elbette sonuçlardan dolayı mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz” dedi.

Ritm ve serbest dansta üçüncü olan Litvanyalı Allison Reed/Saulius Ambrulevicius bronz madalya kazandı.

.

Charlene Guignard & Marco Fabbri

.

“Enough of Our Machines” ve “Children” şarkıları eşliğinde dans eden Reed/Ambruvelicius çifti, zorluk derecesi dört olarak belirlenen kaldırışlar, twizzle adım dizileri ve dönüş yaptı. Litvanyalı ikilinin adım dizilerinin zorluk derecesi ise iki ve bir olarak değerlendirildi. Skate Canada’nın bronz madalyalı sporcuları, 118,15 ile bu sezon en iyi kişisel serbest dans puanını aldı ve ikinci ISU Grand Prix madalyalarını kazandı.

Teknik değerlendirmede elementlerinin toplam temel değeri olan 45,04 üzerinden 65,79 puan, bileşenler değerlendirmesinde de 52,36 puan alan Reed/Ambrulevicius çifti, toplam 118,15 bölüm puanıyla serbest dansta üçüncü oldu. Ritm (30,20 üzerinden 44,52 + 34,19 = 78,71 puan) ve serbest dans sonunda toplam 196,86 puan alan Reed/Ambrulevicius ikilisi, genel sıralamada üçüncü oldu ve bronz madalya kazandı.

Ambrulevicius, “Genel olarak, yarışmamızdan dolayı çok mutluyuz. İkinci Grand Prix madalyası hayal ettiğimizden de öte bir şey. Bugünkü performansımız oldukça iyiydi. Hâlâ üzerinde çalışmak ve daha iyi hale getirmek istediğimiz bazı şeyler var ama genel olarak çok mutluyuz ve kendimizle gurur duyuyoruz” dedi.

.

Allison Reed & Saulius Ambrulevicius

.

Finlandiyalı Juulia Turkkila/Matthias Versluis dördüncü (191,01), Fransız Loicia Demougeot/Theo Le Mercier beşinci (187,76), Amerikalı Emily Bratti/Ian Summerville altıncı (183,439 oldu.

Fear/Gibson NHK Trophy’deki altın ve Skate Canada’daki gümüş puanlarıyla üst üste ikinci ISU Grand Prix Finaline katılmaya hak kazandı (28 puan). Guignard/Fabbri de bir altın ve bir gümüşle 28 puan toplayarak Finale geri dönüyor. Reed/Ambruvelicius iki bronz madalya ile 22 puan topladı ve ISU Grand Prix Finali için ilk yedek takım oldu.

BUZ DANSI SIRALAMASI

.

.

ERKEKLER KISA PROGRAM

Japon Yuma Kagiyama, kısa programda takım arkadaşı ve iki kez Dünya Şampiyonu Shoma Uno’yu geçerek birinci oldu. İsviçreli Lukas Britschgi ise üçüncü sırada yer aldı.

Kagiyama Fransa’daki ISU Grand Prix’de sunduğu kısa programın içeriğini geliştirdi. “Believer” şarkısı üzerine oluşturulan kısa programına ikinci bir dörtlü atlayış ekleyen Kagiyama, bu riskin karşılığını aldı. Dünya Şampiyonalarında iki kez gümüş madalya kazanan patenci, dörtlü Salchow, dörtlü toeloop-üçlü toeloop ve üçlü Axel ile zorluk seviyesi dört olarak belirlenen dönüşler ve adım dizileri yaptı. Sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz sezon büyük bölümünde yarışamayan 20 yaşındaki patenci, 105,51 ile bu sezon en iyi kişisel kısa program puanını aldı.

.

Yuma Kagiyama

.

Kagiyama, “Bugünkü performansımla ilgili olarak yüzde 90 oranında memnunum. Başından sonuna kadar her şeyi antrenmandaki gibi yaptım. Her zaman seyirciye ulaşmaya çalışıyorum ve seyirciye hitap edebildiğimi hissediyorum. Serbest programa gelince… Gerçekten performansıma odaklanmak istiyorum. Sonuç daha sonra gelecek.  Önceliğim iyi bir performans sergilemek olacak” dedi.

Uno, “I Love You (Kung Fu)” ve “Clair de Lune” ile dörtlü flip atarak başladı ve dörtlü toeloop-üçlü toeloop ile devam etmek istedi, ancak eksik tur dönerek hata yaptı. İki kez Olimpiyat madalyası kazanan sporcu, üçlü Axel ve zorlu dönüş ve adım dizleri sergiledi.

Uno, “Dörtlüde eksik tur döndüm. Puanım, bu nedenle iyi olmadı. Ama genel olarak bu yarışma ve bugün ortaya koyduğum performans için memnunum. Antrenmanda ne yapıyorsam onu yaptım. O kadar da kötü değildi” dedi.

Britschgi, “I’m In the Mood for Love” ve “Superstition” eşliğinde sunduğu kısa programında dörtlü toeloop-üçlü toeloop, üçlü Axel, üçlü Lutz’un yanı sıra güçlü dönüşler ve adımlar dizileri yaptı.

.

Shoma Uno

.

Britschgi, yarışmadan sonra şunları söyledi:

“Mükemmel değildi ama Japonya’da bu seyirci için kaymak her zaman büyük bir onur ve keyiftir. Aşağı yukarı performansımdan memnunum ve kısa programda üçüncülük her zaman için iyi bir yerdir. Serbest programda antrenmanda çalıştığım gibi kaymak ve Fransa’daki gibi iyi bir performans göstermek istiyorum. Eğer seyirci mutluysa ben de çoğunlukla mutlu oluyorum. Bugün seyircilerden gerçekten iyi geri dönüşler aldım. Bu yüzden bu gece uyumaya gülümseyerek gidiyorum.”

AmerikalıCamden Pulkinen sadece 0,02 puan farkla dördüncü (86,40), 2022 Avrupa üçüncüsü Letonyalı Deniss Vasiljevs beşinci (82,14), Estonyalı Mihhail Selevko altıncı (81,31) oldu.

.

Lukas Britschgi

.

ERKEKLER KISA PROGRAM SIRALAMASI

.

.

KADINLAR KISA PROGRAM

Amerikalı Lindsay Thorngren, favorileri geride bırakarak beş puanın biraz üzerinde farkla kısa programda nispeten sağlam bir liderlik elde etti. Grand Prix de France’ın gümüş madalyalı patencisi Belçikalı Nina Pinzarrone ikinci, 2023 Dünya gümüş madalya sahibi Güney Koreli Haein Lee üçüncü oldu.

Thorngren,  “Windmills of Your Mind” üzerine hazırlanan kısa programında üçlü Lutz-üçlü toeloop bağlantılı atlayışı, ikili Axel ve üçlü flip ile mükemmel dönüşlerle öne çıktı. Amerikalı patencinin dönüşleri ve adım dizilerinin zorluk seviyesi dört olarak belirlendi.

68,93 ile bu sezon en iyi kişisel kısa program puanını alan Thorngren, “Açıkçası ilk sırada olmak beklenmedik bir şey ama yarın madalya için mücadele etmeye hazırım. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Hatasız kaymayı umuyorum” dedi.

.

Lindsay Thorngren

.

W.E. filminden “Charms” ile kayan Pinzarrone ikili Axel, üçlü Rittberger ve zorluk derecesi iki olarak değerlendirilen dört dönüş yaptı. Grand Prix de France’ın gümüş madalyalı patencisi, üçlü toeloop ile bağlantılı olan üçlü Lutz atlayışını eksik tur dönerek puan kaybına uğradı.

Pinzarrone, yarışmadan sonra şunları söyledi:

“Burada olduğum için mutluyum ama performansımdan dolayı hayal kırıklığına uğradım. Çok daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. Yarın (serbest program) mücadele edeceğim. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Fransa’daki Grand Prix’den sonra çok mutluydum ve şeref kürsüsünde olmayı beklemiyordum. Ama oradaki tekrarlayabileceğimden emindim. Bu bana olumlu bir etki yaptı. İyi performans gösterme duygusundan gerçekten keyif alıyorum ve her seferinde bunu yapmaya çalışıyorum.” Lee, “Sirens” şarkısı üzerine oluşturulan kısa programında ikili Axel ve zor dönüşler ve adım dizileri sergiledi. Ancak 2023 Dört Kıta Şampiyonu patenci, üçlü Lutz-üçlü toeloop bağlantılı atlayışında flip’te eksik tur döndüğü için puan kaybına uğradı.

.

Lindsay Thorngren

.

Lee, şöyle konuştu:

“Fransa Grand Prix’sinden hemen sonra zihinsel ve fiziksel olarak tükenmiştim ama pes etmedim. Bu bir son değildi ve eskisinden çok daha fazla antrenman yaptım. Şimdi ayaktayım ve burada üçüncü sıradayım. Pes etmeyeceğim, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım ve yarın hatasız bir program kayacağım. Sanırım Fransa GP’de ve burada çok gergindim çünkü hiç Grand Prix madalyam yok. Grand Prix serisinde madalya almayı gerçekten çok istiyorum.”

Japon Mai Mihara üçüncü (62,82), Amerikalı Marie Ziegler dördüncü (62,04), Güney Koreli Seoyeong Wi altıncı (60,63) oldu. En iyi yarışmacılardan bazıları bocaladı. 202 NHK Trophy Şampiyonu Güney Koreli Yelim Kim yedinci sırada (59,33) ve 2023 Avrupa Şampiyonu Gürcü Anastasiia Gubanova onuncu sırada (55,80 puan) bulunuyor.

.

Haein Lee

.

KADINLAR KISA PROGRAM SIRALAMASI

.

.

ÇİFTLER KISA PROGRAM

Alman Minerva Fabienne Hase/Nikita Volodin kısa programda liderliğe elde ederken, İtalyan Lucrezia Beccari/Matteo Guarise yakından takipte. Avustralyalı genç ekip Anastasia Golubeva/Hektor Giotopoulos Moore üçüncü sırada bulunuyor.

Hase/Volodin çifti, yeni bir takım olduğu ve Dünya sıralamasında henüz yeterli puanı bulunmadığı için ilk grupta piste çıktı. Rihanna’nın “Stay” şarkısı üzerine hazırlanan kısa programını sergileyen Alman ikili, üçlü burgu, yan yana üçlü Salchow ve fırlatmalı üçlü Rittberger yaparak, hatasız bir performansla çıtayı yükseğe koydu. ISU Grand Prix Espoo Şampiyonu ikilinin kaldırış, ölüm spirali ve yan yana bağlantılı dönüşünün zorluk seviyesi dört üzerinden değerlendirildi. Çift, 67,23 ile en iyi kişisel kısa program puanını elde etti.

.

Minerva Fabienne Hase & Nikita Volodin

.

Hase, yarışmadan sonra yaptığı açıklamada, “Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu sezon yarışmada ilk kez bu kadar hatasız kaydık. Bu sebeple daha da mutluyuz. Doğrusunu söylemek gerekirse, rahatlamış durumdayız. Bu kısa programdan sonra sanki tüm sezon boyunca antrenmanlarda hep hatasız kaymışız gibi hissettik. Bu nedenle, sonunda işe yaradı için mutluyuz. Küçük hatalar oldu ama bunun dışında her şey planladığımız gibi gitti” dedi.

Ludovico Einaudi’nin “Run” şarkısı eşliğinde kısa programını sunan Beccari/Guarise çifti, üçlü burgu, yan yana üçlü toeloop ve fırlatmalı üçlü Rittberger yaptı. Skate Canada’nın bronz madalyalı çiftin burgu, ölüm spirali ve kaldırışının zorluk seviyesi dört olarak belirlendi.

Beccari, “Özellikle adım dizisinde alabileceğimiz puanları alamadık. Skate Canada’dan sonra adımlar için çok çalıştık çünkü adım dizilerimizin zorluk derecesi üç olarak belirlenmişti. Bu sefer biraz uçak yolculuğu yorgunluğu hissettim” dedi. Guarise de “Bugün kendimi çok iyi hissetmiyordum. Bacaklarım biraz tutulmuştu. Lucrezia kısa programın yüzde 52’sini yaptı, ben 48’ini yaptım” diye konuştu.

.

Lucrezia Beccari & Matteo Guarise

.

Golubeva/Giotopoulos Moore, “Architect of the Mind” üzerine hazırlanan kısa programında canlı bir performans ortaya koydu. Çift, üçlü toeloop, üçlü burgu ve

Fırlatmalı üçlü Rittberger yaptı. Dünya Gençler Şampiyonasında iki kez gümüş madalya kazanan ikili, 64,61 ile en iyi kişisel kısa program puanını aldı.

Golubeva, “Bu sezon sunduğumuz ilk hatasız kısa programımız oldu, ancak hâlâ yapacak çok işimiz var. İkimizin de paten çelikleri var. Fark ettiniz mi? Hektor’un bir siyah ve bir beyaz çeliği var” dedi. Giotopoulos Moore da “Skate Canada’dan daha iyiydi ve kişisel olarak en iyi puanımızı elde ettik. Anastasia’nın dediği gibi, ikimizin de çelikleri yepyeni. İkimiz de geçen hafta iki gün arayla yeni çelikleri hazır hale getirebildik” diye ekledi.

.

Anastasia Golubeva & Hektor Giotopoulos Moore

.

İlk üçe giren takımların ISU Grand Prix Finaline katılma şansı var.

2023 Avrupa ikinci İtalyan Rebecca Ghilardi/Filippo Ambrosini dördüncü (62,98), Amerikalı Chelsea Liu/Balasz Nagy beşinci (61,23), Hollandalı Daria Danilova/Michel Tsiba altıncı (58,61) oldu.

ÇİFTLER KISA PROGRAM SIRALAMASI

.

.

RİTM DANS

2023 Dünya gümüş madalyası sahibi ve 2023 Avrupa Şampiyonu İtalyan Charlene Guignard/Marco Fabbri ritm dansta birinciliği alırken, Büyük Britanya’nın 2023 Avrupa gümüş madalya sahibi patencileri Lilah Fear/Lewis Gibson ikinci, Litvanya’dan Allison Reed/Saulius Ambruvelicius üçüncü sırada yer aldı.

“Holding Out For a Hero” ve “Against All Odds” şarkıları eşliğinde ritm dansını sunan İtalyan takımı, daha ilk saniyeden itibaren seyirciyi arkasına almaya başardı. İtalyan ikili, hatasız adım dizileri ve twizzle dizisi ile düz çizgi kaldırışı yaptı. ikilinin, kaldırma ve twizzle adım dizilerinin zorluk seviyesi dört olarak belirlendi. kalıp dans adım dizisinin zorluk derecesi iki olarak belirlenirken, orta çizgi adım dizisinin zorluk seviyesi Guignard için üç, Fabbri için de iki olarak belirlendi.

.

Charlene Guignard & Marco Fabbri

.

Fabbri, yarışmadan sonra, “İlk Grand Prix’miz için Fransa’da yarıştık ve orada ritm dans hakkındaki izlenimimiz çok iyiydi. Burada da iyi bir ritm dans sunmak istedik. Bugünkü performansımız istediğimiz gibi oldu. Zorluk seviyeleri nedeniyle puanlarımız Fransa’dakinden biraz daha düşüktü ama en önemli şey bu değil! En önemli şey, iyi bir ritm yakalamak ve programda kendimizi rahat hissetmekti. Biz de bugün böyle hissettik” dedi.

Fear/Gibson ikilisi, “Sweet Dreams” şarkısı üzerine hazırlanan ritm dansında seyircilerin takdirini kazandı. Skate Canada’da gümüş madalya kazanan ekibin twizzle ve kaldırışlarının zorluk seviyesi dört, iki adım dizisinin zorluk derecesi de üç olarak belirlendi. İngiliz ikili, 84,93 ile bu sezon en iyi kişisel ritm dans puanını aldı.

.

Lilah Fear & Lewis Gibson

.

Gibson, “İkimiz de performanstan çok memnunuz. Bu sezon şimdiye kadar ritim dansımızı geliştirmeye devam ettiğimizi gördük” dedi. Fear de “Bu sezon bizim için önemli olan nokta kayış becerileriydi. Bence her yarışma, bunu test etmek, programın ve performansın büyümesine ve iyileşmesine olanak sağlamak için harika bir fırsat. Dönüşler son birkaç haftadır bizim için büyük bir odak noktası oldu. Sadece bu tutarlılığı ve teknik gücü inşa etmek uğraştık. Ve bugün bunu uyguladığımız için gerçekten gurur duyuyorum” diye konuştu.

Reed/Ambruvelicius çifti, “Welcome to the Jungle” ve “Paradise City” şarkıları üzerine oluşturulan ritm dansında zorluk derecesi dört olan twizzle dizisi ve kaldırış yaptı. canlı bir performans sunan Skate Canada’nın bronz madalyalı ikilisi, 78,71 ile en iyi kişisel ritm dans puanını aldı.

.

Allison Reed & Saulius Ambrulevicius

.

Ambruvelicius, “Bugün bizim için çok iyi bir gündü. Kanada’dan bu yana bazı değişiklikler yaptık ve bu değişikliklerin bizim için işe yaradığına tanık olduk. Programı oluşturmak için hâlâ biraz zamana ihtiyacımız var. Performansımızı beğendik. Bu seyircinin huzurunda kaymak çok hoş oldu. Japonya’da çok sayıda Litvanya bayrağı görmek her zaman özel bir şeydir. Biz burada kaymayı seviyoruz” dedi.

Finlandiyalı Juulia Turkkila/Matthias Versluis dördüncü (74,66 puanla dördüncü olurken, Fransız Loicia Demougeot/Theo Le Mercier beşinci (73,58), Amerikalı Emily Bratti/Ian Summerville altıncı (71,47) oldu.

RİTM DANS SIRALAMASI

.

.

.

.

.

.

Yorum bırakın