ARTİSTİK BUZ PATENİ

2022 Pekin: Takım yarışmaları yarın başlıyor

Posted in 2022 Pekin by ursuspolaris on 03/02/2022

Program ve sonuçlar için tıklayınız

2022 Pekin kış Olimpiyatları Artistik Buz Pateni yarışmaları, yarın kısa program takım yarışmalarıyla başlıyor.

Takım yarışmaları yarın TSİ 9,55’te Erkekler kısa program ile başlıyor. TSİ 11.35’te Buz Dansı Ritm Dans ve 13.15’te de Çiftler kısa program yarışması yapılacak.

Takım yarışmalarına kısa programda 10 ülke katılacak. Bu ülkeler, Rusya, ABD, Kanada, Japonya, Çin, Ukrayna, Çekya Gürcistan, Almanya ve İtalya.

Kısa program sonunda ilk beş sırada yer alan takımlar, serbest programı kayma hakkını elde edecek.

Kış Olimpiyatları Artistik Buz Pateninde takım yarışmaları uygulaması yeni başladı.

.

.

İlk kez Rusya’nın Soçi kentinde yapılan Kış Olimpiyatlarında başlatılan bu uygulama 2018 PyeongChang’dan sonra 2022 Pekin’de de devam ediyor.

2018 PyeongChang takım yarışmalarında Kanada 73 puanla birinci, OAR takımı (Rusya) 66 puanla ikinci, ABD 62 puanla üçüncü olmuştu.

2014 Soçi takım yarışmamalarında da Rusya birinci (75 puan), Kanada ikinci (65), ABD üçüncü (60), İtalya dördüncü (529, Japonya beşinci (51) olmuştu.

Takım yarışması hakemleri, bireysel müsabakalarla aynı havuzdan seçildiği için hakem heyetleri yarışacak ülke hakemleriyle sınırlı olmayacak. Takım yarışmalarında, dört hakem heyetinde de Rusya’dan hakem bulunmayacak.

Rusya, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından doping gerekçesiyle cezalandırıldığı için yarışmalarda Rusya adıyla değil, Rusya Olimpiyat Komitesi adı altında ye alıyor. Rus sporcuları, bu nedenle Olimpiyat bayrağı altında yarışacak.

Madalya törenleri sırasında göndere Rus Bayrağı yerine olimpiyat bayrağı çekilirken, Rus millî marşı çalınmayacak.

İlk fire

Almanya, takım yarışanlarının başlamasından bir gün önce sürpriz bir haberle sarsıldı.

Alman takımının Çiftler ekibi Minerva Hase/Nolan Seegert, Seegert’in Covid testinin ikinci gün de pozitif çıkmasından sonra yarışmadan çekilmek zorunda kaldı.

Ocak ayındaki Avrupa Şampiyonasında sekizinci olan Hase/Seegert çifti 18 ve 19 Şubat’ta yapılacak bireysel Çiftler yarışmasına katılma imkânı var.

Bunun için Seegert’e yapılacak iki Covid testinin negatif çıkması gerekiyor.

Alman patencileri Paul Fentz, Nicole Schott ve Buz Dansı takımı Katharina Muller/Tim Dieck, 4, 6 ve 7 Şubat’ta yarışmalara katılacak.

.

.

.

.

.

Yorum bırakın