ARTİSTİK BUZ PATENİ

2023 World Team Trophy

Posted in Yarışmalar by ursuspolaris on 30/03/2023

Japonya, 13-16 Nisan 2023 günleri arasında Tokyo’da düzenlenecek olan ISU Dünya Takımlar Kupasına (World Team Trophy) katılmaya hak kazanan altı ülke arasında başı çekiyor.

Yeni Dünya Şampiyonları Kaori Sakamoto, Shoma Uno ve Riku Miura/Ryuichi Kihara’yı kadrosunda bulunduran ev sahibi ülkeye ABD, Kanada, Güney Kore, İtalya ve Fransa eşlik edecek.

İlk kez 2009’da düzenlenen ISU Dünya Takımlar Kupası iki yılda bir yapılıyor.

Japonya, başarılı bir sezonun ve Dünya Şampiyonasının ardından 9.453 puanla sıralamada zirvede yer alıyor. ABD, 8.721 puanla onu takip ediyor. Kanada 5.978 puanla üçüncü, Güney Kore 5.477 puanla dördüncü, İtalya 5.260 puanla beşinci ve , Fransa 3.943 puanla altıncı olarak WTT’ye katılmaya hak kazandı.

Güney Kore, Dünya Takımlar Kupasına ilk kez katılacak.

.

2021 ISU Dünya Takımlar Kupası Üçüncüsü ev sahibi Japonya Takımı

.

Japonya, son Dünya Şampiyonasında Shoma Uno, Kaori Sakamoto ve Çiftlerde Riku Miura/Ryuichi Kihara ile üç altın madalya kazandı. Japonya, 2022 ISU Grand Prix Finali Şampiyonu Mai Mihara, Kazuki Tomono ve Buz Dansçıları Kana Muramoto/Daisuke Takahashi ile tamamlanıyor.

ABD, henüz WTT takımını açıklamadı, ancak yeni Dünya Buz Dansı şampiyonu Madison Chock/Evan Bates, Çiftler gümüş madalya sahipleri Alexa Knierim/Brandon Frazier ve bronz madalya sahibi Ilia Malinin’in yanı sıra Jason Brown’un da yarışması bekleniyor.

Kanada takımına 2023 Dünya Buz Dansı bronz madalya sahipleri Piper Gilles/Paul Poirier, 2023 Dört Kıta bronz madalya sahipleri Deanna Stellato/Maxime Deschamps ve 2023 Dört Kıta gümüş madalya sahibi Keegan Messing liderlik ediyor.

Güney Kore, yeni Dünya gümüş madalyalı sporcuları Haein Lee ve Junhwan Cha ile Tokyo’da olacak.

Buz Dansında gümüş madalyalı Charlene Guignard/Marco Fabbri, 2023 Dünya Çiftler bronz madalyalı Sara Conti/Niccolo Macii ve 2023 Avrupa gümüş madalyalı Matteo Rizzo İtalya takımında başı çekiyor.

Fransa takımında 2023 Avrupa Şampiyonu Adam Siao Him Fa ve Kevin Aymoz’un yer alacağı kesin görülüyor.

Dünya Takımlar Kupasında dünyanın en iyi altı ülkesinden gelen patenciler yarışıyor. Her takım iki erkek, iki kadın, bir çift ve bir Buz Dansı takımı olmak toplam sekiz patenciden oluşuyor.

.

.

Takım etkinliği, kısa program/ritm dans ve serbest program/serbest dans olmak üzere iki yarışmadan oluşuyor.

Her kategoride ilk sırayı alan patenciler 12 puan elde ediyor ve her derece için 1 puan azalıyor. Sonuncu olan patenciler 1, Çiftler ve Buz Dansı takımları ise 7 puan alıyor. En yüksek puanı elde eden takım, “ISU World Team Trophy” ödülünü kazanıyor; katılan her patenciye de madalya veriliyor.

ISU Dünya Sıralaması temel alınarak yapılan hesaplamalar sonucunda ülkeler bu yarışmaya girmeye hak kazanıyor.

Bu ülkeler, ISU Grand Prix, ISU Junior Grand Prix, Avrupa Şampiyonası, Dört Kıta Şampiyonası, Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya Şampiyonasında alınan sonuçlara göre belirleniyor.

Her takım, patencileri arasından bir takım kaptanı seçiyor.

2021 Dünya Takımlar Kupasında Rusya 125 puanla birinci, ABD 110 puanla ikinci, Japonya 107 puanla üçüncü, İtalya 72 puanla dördüncü, Fransa 67 puanla beşinci, Kanada 57 puanla altıncı olmuştu.

Katılan patencilerin listesi şöyle:

.

.

.

.

.

.

Yorum bırakın